Christmas Maker Fair – Târgul online de Crăciun unde designerii, artizanii autohtoni și micii producători își pot vinde creațiile

Makershop, magazinul online dedicat artiștilor, designerilor de produs, artizanilor și micilor producători, îmbracă de azi haine de sărbătoare. Contextul actual determină comunitățile creative să se adapteze și să găsească noi alternative pentru comercializarea obiectelor unicat, handmade sau de producție în serie mică, iar Nod makerspace dă tonul primului târg de Crăciun mutat în online – Christmas Maker Fair.

Toți creatorii de obiecte de craft și design sunt chemați să își listeze gratuit produsele la târgul online Maker Fair din platforma makershop.ro începând de astăzi.
Târgul se va desfășura online în perioada 14-19 decembrie pe www.makershop.ro, unde pasionații de design românesc sau cei în căutarea unor cadouri deosebite pentru Crăciun vor putea găsi proiecte alese, obiecte de serie mică, unicat sau personalizate, din categorii precum decorațiuni de Crăciun, accesorii, bijuterii, ceramică, obiecte decorative, corpuri de iluminat, ilustrație, obiecte unicat, invenții și altele.

Produsele comercializate sunt obiecte de design autentice, concepute și fabricate în România, iar designerii obiectelor din Makershop vor fi specificați pe pagina fiecărui produs. Spre exemplu, vizitatorii târgului virtual vor putea găsi creații diverse, precum vase ceramice, decorațiuni festive, cercei din lemn, suporturi pentru ghivece de flori, borsete impermeabile, bijuterii din ciment, kituri de bricolaj pentru copii și nu numai.

“Târgurile tematice obișnuiau să fie nu numai atracția principală a sezonului, dar și o importantă linie de venit pentru designerii de produs, artiștii și producătorii de serie mică din România. Știm ce înseamnă provocările acestei perioade pentru comunitatea creativă și ne dorim să fim alături de aceasta. Prin Maker Fair vrem să să punem la dizpoziția publicului larg alternative inedite pentru cadourile de sărbători, fabricate în România”, a declarat Andreea Cobuz, Project Manager makershop.ro
Participarea la secțiunea Maker Fair se va face pe bază de înscriere și selecție. Designerii interesați să își asigure un loc în standul virtual pot aplica în cadrul paginii dedicate – https://makershop.ro/vreau-sa-vand/. Expozanții beneficiază de promovare online înainte de târg, pe canalele de Social Media.

Spre deosebire de târgurile clasice, unde se percepea o taxă de participare, Makershop.ro va percepe un comision din vânzări – o opțiune avantajoasă pentru producătorii de serie mică.
Sunt așteptați toți cei care vor să susțină comunitatea creativă din România cumpărând cadouri speciale, produse local cu pasiune și care poartă amprenta umană.

###

Despre Makershop

Makershop este o platformă online cu obiecte create special de designeri talentaţi din comunitatea makerilor şi nu numai, ce urmărește promovarea designului local, a prototipurilor, obiectelor inovative sau unicat. Pornit din necesitatea comunității de makeri și designeri formate în cadrul Nod makerspace de a avea o platformă online dedicată care să scoată în lume proiectele realizate de ei, Makershop facilitează promovarea makerilor emergenți și a obiectelor create de aceștia.

Contact Makersop & Maker Fair:
Project Manager – Andreea Cobuz – contact@makershop.ro
Comunicare – Andra Dumitriu – andra.dumitriu@nodmakerspace.ro