Absolvenți certificați in cadrul proiectului FRUMOSS coordonat de Radu Onisoru

Absolvenți certificați in cadrul proiectului FRUMOSS coordonat de Radu Onisoru
Joi, 4 martie 2021, la sediul Centrului Social al Primăriei din Târgu Frumos a avut loc acordarea certificatelor de calificare pentru absolvenții programelor de formare profesională Infirmieră și Bucătar, care s-au finalizat la sfârșitul anului 2020.
Până în prezent, în cadrul proiectului FRUMOSS coordonat de Radu Onisoru s-au derulat următoarele cursuri de calificare: trei cursuri de Bucătar, două cursuri de Infirmieră, un curs de Tehnician Maseur, un curs de Cameristă, unul de Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist și unul de Competențe Antreprenoriale, însumând un număr de 175 persoane absolvente din care 147 sunt persoane de sex feminin.
Certificatul de calificare pe care l-au obținut are recunoaștere atât la nivel national cât și la nivel european, acesta fiind însoțit de o anexă denumită „Supliment descriptiv al certificatului”, în care s-au precizat competenţele profesionale dobândite de către participantul la formare.

Proiectul FRUMOSS – Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare si Servicii Sociale, coordonat de Radu Gelu Onisoru, in calitate de manager, are ca obiectiv principal masuri integrate, in concordanta cu obiectivul specific al programului, respectiv „Reducerea numarului de persoane aflate în risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non roma), prin implementarea de masuri integrate”.

Masurile integrate propuse in cadrul proiectului pentru a atinge obiectivul „Numar redus de persoane aflate în risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non -roma)”, sunt in acord cu interventiile prevazute in GSCS: interventii în domeniul ocuparii fortei demunca, interventii în domeniul dezvoltarii/ furnizarii de servicii (sociale/ medicale/medico-sociale), interventii în domeniul acordarii de asistenta juridica pentru reglementari acte. Astfel, sunt prevazute servicii multiple pentru fiecare membru apartinator grupului tinta, dupa cum urmeaza:
1.Servicii sociale:
– educationale, respectiv program de tip “scoala dupa scoala”;
– informare, consiliere, mediere;
– formare profesionala in meserii cerute pe piata muncii si adaptate nevoilor GT din comunitati marginalizate;
2.Servicii medicale:
– Servicii de recuperare medicala
– Servicii medicale stomatologice
3.Servicii socio-medicale:
– Servicii de ingrijiri la domiciuliu

Revelion

Revelion

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *